• Pretraga

 

 

  

 

      

  

 

  

 
ZNANOST,HUMANOST I EKOLOGIJA
26.5.2010..

ZNANOST,HUMANOST I EKOLOGIJA

Iz tiska je izašla nova knjiga Znanost, humanost i ekologija, autora Olga Carević i Dražen Vikić-Topić.

O knjizi:
U suvremenom svijetu ulaganje u znanstvene potencijale, istraživanje i znanost, kao i sudjelovanje u međunarodnim projektima ključni su kriteriji za procjenu napretka pojedinih država.
Znanstvena istraživanja bitno doprinose kvaliteti života ljudi, očuvanju zdravlja i ekološki zdrave sredine, a istodobno omogućuju i održivi razvitak društva. Može se primijetiti da su se posljednjih dvadeset godina istraživači, znanstvene i znanstveno-nastavne institucije našli na potpuno novom sustavu ocjenjivanja i natjecanja za financijska sredstva budući da su državni i nevladini fondovi razvili vrlo složenu administrativnu proceduru vrjednovanja uz stroge kriterije i poticanje izvrsnosti. Uz to, značajno je porastao broj stručnih i znanstvenih društava kao i nevladinih udruga koje utječu na politiku znanosti u gotovo svim državama pa su se time otvorile nove mogućnosti za prožimanje znanosti, humanosti i ekologije.
Upravo s takvim temama se bave autori Olga Carević i Dražen Vikić-Topić u ovoj knjizi čija je posebna vrijednost povezivanje administrativnih, znanstvenih i stručnih načela, prikazanih na modelu Hrvatske, koja je u posljednjih deset godina napravila veliki pomak u tim područjima.
 

 
arhiva novosti
artikla u košarici 0
 
=0,00 kn
Još 500,00 kn
do besplatne dostave

Prijava korisnika

 

 

KORISNI LINKOVI